Filmmiddag Scheveningen January 20th 1980

 

 

 

 

Fons Winteraeken herinnert zich:

Aanwezige deejays van radio Caroline: Ad Roberts, Paul de Wit, Kees Borrel en Sylvia. Van radio Mi Amigo was Johan Vermeer aanwezig.

Op weg naar de dr. Lelykade komen we ineens Ad Roberts tegen. Ik had hem al in de trein zien zitten. Althans, ik herkende zijn legerjas met op de linker mouw enkele insignes erop geborduurd. Mijj viel zijn grote bril op. Die had ik eerder op foto�s aan boord van de MV Mi Amigo van afgelopen zomer gemaakt, gezien.

Ik kende hem niet, maar hij stelde zich spontaan aan mij voor. Ad komt uit het noorden des lands. Uit dezelfde streek als Peter de Vries. Maar zij kenden elkaar niet.

Op mijn vraag van: �Ben je niet bang om door de politie opgepakt te worden?�, antwoordde Ad: �Ik heb geen angst voor de politie. Wanneer ik word aangehouden vertel ik dat de politie in mijn woonplaats precies weet wat ik doe. En daarbij komt dat ik enkele weken geleden reeds een keer door de Engelse politie ben opgepakt bij een bevoorrading. Onze motor van de tender viel in een keer uit enkele honderden meters van de MV Mi Amigo. We hebben toen nog geprobeerd om de accu's op te laden en opnieuw te starten, maar dat mislukte helaas. Toen waren we genoodzaakt om vuurpijlen af te schieten. De Engelse politie heeft Peter en mij toen gehaald en naar Ramsgate gebracht. Daar werden we als misdadigers binnengehaald. Een groot gedeelte van de haven waar wij aan wal kwamen werd hermetisch afgesloten. Maar de volgende dag werden we weer vrijgelaten.

Ad kon ook geen verklaring geven waarom er geen Top 50 en een zondagmiddagmatinee meer werden uitgezonden. Hij vond die zondag- middagmatinee een melig programma. Het leukste in het weekend was de zondagavond. Dan zat iedereen bij elkaar in de messroom en dan werd er pas wat afgelachen.

Daarna vroeg ik hem of Rob, Paul en Johan ook naar de filmmiddag kwamen. Hij kon daar geen bevestigend antwoord op geven. Hij vertelde wel dat Kees zou komen. Ze hadden kennelijk contact gehad, want �s avonds wilden ze gaan 'stappen'. Met Kees zit dat wel goed. Over Johan Visser had hij al een hele tijd niets meer gehoord. Hij wist alleen te vertellen dat Johan na zijn vertrek bij radio Mi Amigo weer bij de P.T.T. is gaan werken. Tijdens Johans vakantie, van twee weken, was deze aan boord gekomen. Het was een dolle periode, waarbij veel gelachen is. Na de vakantie is Johan alleen te horen geweest via de band. Hij nam die �19-Toen Show� ergens in Nederland op. Dit natuurlijk i.v.m. zijn baan bij de P.T.T. (zie FW d.d. 31-12-79). Maar Will Luikinga neemt zijn middagprogramma in Spanje op. Je kunt aan het begin van de band Spaanse dames praten (�misschien poetsdames�, volgens Ad).

Daarna kwamen we te praten over de problemen bij Caroline. Ad vond het artikel in Freewave van dec 1979 van Herman de Graaf het eerlijkste. Maar Ad is niet direct een fan van Herman.

Het is moeilijk om elke dag weer 4 uur programma maken. Je moet elke keer weer opnieuw platen uitzoeken etc. �Dat is nog niet alles�, vertelt Ad. �We moeten ook zorgen voor het starten van commercials, het starten van nieuwe programma's (o.a. Belgische Nationale Hitparade van Sebastiaan Peeters). Je verveelt je zeker niet op een zendschip. Het is wel eenzaam en eentonig�.
Hij houdt daarom nu ook vakantie. Ongeveer een maand geleden (23-12) is hij van boord gegaan na een woelige periode op de Noordzee. Veel stormen hebben

de deejays aldaar moeten doormaken. Die laatste boordperiode bedroeg ongeveer 2 maanden.

Verder kon Ad nog vertellen dat Rob nu weer werkt bij de NOS video afdeling.

Toen was het 13.33 uur en kwamen we aan bij de dr. Lelykade. Hier is het 'Sea News Centre' gevestigd. We mochten niet binnen i.v.m. orders van de brandweer. De zaal zat vol en zelfs Ad (hij belde aan en iemand deed open; hij zei: �ik ben Ad�) mocht in eerste instantie niet binnen. Toen zijn we samen even verder gelopen en nam hij afscheid van ons. Wij hebben toen de haven bekeken, waar de logger Mathilde Simone en het zendschip Scheveningen 54 van radio Delmare lagen afgemeerd. Na op het strand te zijn geweest begon om 4 uur de tweede zitting van de filmmiddag. Toen mochten we wel binnen.

Daar maakte ik tijdens het �vragen beantwoorden van Ton van Draanen (FW) de volgende aantekeningen:

Marc Jacobs gaat nog niet aan boord. Hij doet nu nog veel drive in shows in het land. Enkele aanwezigen hadden veel kritiek op DJ Peter de Vries. �Hij draait de platen maar half en draait zelfs oude 259 jingles en gedeelten van oude banden, die hij aan boord vind�. Van Paul de Wit de informatie dat er wel een korte golf zender aan boord is, maar deze is niet bedrijfsklaar. �Tijdens tests bleek dat ding op het mengpaneel te storen�. De melding tijdens de radio infoon no.23 d.d. 13 januari 1980 dat Mi Amigo binnenkort terug te verwachten zou zijn, is niet waar. �Momenteel wordt nog geen actie ondernomen om snel in de lucht te komen�, volgens Johan Vermeer.

 

Leendert Vingerling herinnert zich:

Op de zeezenderdag in januari 1980 heb ik heb inderdaad ook Ad Roberts, Johan, Kees Borrel en Paul de Wit gezien. Het was bomvol in het Seanews gebouw. Ik stond bij de deur toen dit viertal aankwam en Rob Olthof ze wegstuurde. Er was grote paniek want de eigenaar mocht i.v.m de brandveiligheid maar een beperkt aantal mensen toelaten. Er was al een contr�le geweest. Rob stuurde het viertal weg. Later werden ze wel toegelaten. Dat de logger Mathilde Simone van Radio Delmare in de haven lag klopt. Daar werkte ik in mijn vrije tijd op, nadat het schip weer was vrijgegeven door Justitie. Het schip was van Leo Vreugdenhil uit Naaldwijk.

 

 

Radio Day pictures from more than 3 decades

 

 

 

Impressum & Datenschutzerklärung